Kell-e a fizikai iroda? A digitális munkavégzés 5 szintje

Személyi László

Vezető Partner, Future-Now

Az utóbbi két évben az iroda fogalma szinte mindenki számára megváltozott - a mindennapos személyes találkozókat felváltotta az online meetingek sora a munkatársakkal, a tér fogalma kitágult, a munkavégzés nem volt többé egy adott helyhez kötve. A hirtelen átalakulások közepette legtöbben nem gondoltunk bele, hogy milyen hosszú távú változások sorába illeszkedik az aktuális "home office őrület".

Az előadásban bemutatom, hogy jutottunk el az email és a közös meghajtók 20 évvel ezelőtti elterjedése után, a közös szerkesztésű oldalakon, a feladat- és projektmenedzsment szoftvereken keresztül napjainkig - és milyen lesz gyermekeink munkavégzése, a mai digitális nomádok nyomdokain.

Az előadás maga nem tudományos igényű, ugyanakkor számos kutatási lehetőséget lehet benne felfedezni. A mai „fehérgalléros” munkavégzés sokkal több adatot generál mint valaha, így sokkal jobban is mérhető és kutatható. A kutatások vizsgálnak konkrét eszközöket is a hatékonyság szempontjából, de vizsgálják az általában vett munkahatékonyságot, a dolgozók alkalmazkodási és tanulási képességét, sőt a cégkultúra és az új munkaeszközök sikeres bevezetésének kapcsolatát is.

Képek