Események

 

2021. november 24-én, az idei kitüntetések átadásának napján (délután) a PSAT ismét aranyérmes alumni találkozót szervez Budapesten. A jubileumi összejövetelt hagyományteremtő szándékkal először 2019-ben tartottuk meg annak apropóján, hogy 30 évvel azelőtt adták át az első Pro Scientia Aranyérmeket.

Tisztelt Egyesületi Tag!

Alapszabályunk értelmében egyesületünk a páratlan naptári években a Pro Scientia Aranyérmek átadásának napján tartja rendes közgyűlését. Ennek értelmében 2021. november 24-én 15.00 órára összehívom a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület Közgyűlését. Amennyiben időközben nem lesz ezzel ellentétes járványügyi előírás, a közgyűlést jelenléti formában tartjuk. A részvételre a mindenkori járványügyi előírások irányadóak.
A közgyűlés helyszíne: Rubin rendezvényhajó (Felszállás helye: 1137 Budapest, Szent István park 5., 0-ás kikötő)

 

Tisztelt Egyesületi Tagok!

A 2020. évi beszámoló elfogadásáról a Közgyűlésnek kell döntenie, ezért 2021. május 27. napjára összehívom a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület Közgyűlését.

Az egyesületek veszélyhelyzet idején való működését is szabályozó, 502/2020. (XI.16.) sz. kormányrendelet értelmében a közgyűlést online tartjuk, a Zoom platformján. A csatlakozási linket a meghívót tartalmazó hírlevélben küldjük ki, illetve bejelentkezve a csatolt meghívóban is megtalálható.

 

Korábbi sikeres "Lapozz fel!"-eseményeink mintájára ismét élő könyvtárat szervezünk, a járványhelyzetre tekintettel ezúttal online formában. A programra elsősorban a pályaválasztás előtt álló középiskolásokat várjuk.

Az élő könyvtár időpontja 2020. febuár 6. (szombat), látogatható 10.00-13.00 óráig folyamatosan. 
Az élő könyvtárba ide kattintva lehet majd belépni. (Az élő könyvtár az Airmeet platformján zajlik majd, az ehhez kapcsolódó résztvevői segédletet hamarosan feltöltjük.)

 

Mindenhavi tudomány című, decemberben indult online programsorozatunk harmadik, záró eseményét 2021 február 1-jén délután 16 órától tartjuk. Az érdeklődőket elnökünk, Jedlovszky-Hajdú Angéla kalauzolja el a laborba, ahol nem csupán munkakörnyezetével ismertet meg bennünket, hanem kutatásairól és pályájáról is beszél majd. A Zoom platformján zajló beszélgetésre szeretettel várjuk a természettudományok iránt érdeklődő középiskolásokat és minden kedves érdeklődőt. 

 

 

Mindenhavi tudomány című, decemberben indult online programsorozatunk következő eseményére január 13-án kerül sor. Ez alkalommal Homolya Dániel mutatja be pályáját és azt, mennyire sokrétű lehetőségek rejlenek a közgazdaságtudományi diploma mögött. A Zoom platformján zajló beszélgetésre szeretettel várjuk a gazdasági területek iránt érdeklődő középiskolásokat. 

 

Tisztelt Egyesületi Tag!

Az alapszabályunk értelmében a rendes közgyűlés időpontja minden páros naptári évben azonos a Pro Scientia Aranyérmesek Konferenciájának időpontjával. Ennek értelmében 2020. október 9. napjára összehívom a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület Közgyűlését.

A közgyűlést online tartjuk, melyhez a belépési linket a honlapon a közgyűlési meghívónál tesszük elérhetővé pár napon belül.

 

 

Mint arról már korábban hírt adtunk, a XV. Pro Scientia Aranyérmesek Konferenciáját online rendezzük meg, az időpontja azonban változatlan maradt.
2020. október 8-10. között rendhagyó formában, de ismét találkoznak az aranyérmesek, hogy meghallgassák egymás előadásait. 

 

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Az egyesületek veszélyhelyzet idején való működését is szabályozó, 102/2020. (IV.10.) sz. kormányrendelet 5. §-a értelmében a PSAT 2019. évre szóló beszámolóját az elnökség fogadta el, azonban a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napon belül rendkívüli közgyűlést kell tartanunk, amely napirendjére tűzi a beszámoló elfogadásáról szóló elnökségi döntés jóváhagyását. 

 

Korábbi sikeres élő könyvtárunk mintájára, amelyet a FEL! projektünk keretében valósítottunk meg, ismét "Lapozz fel!" eseményt szervezünk Budapesten, ezúttal a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak szóló pályaorientációs programként. Az élő könyvtár időpontja 2020. febuár 1. (szombat), látogatható 10.00-13.00 óráig folyamatosan, helyszíne a Zipernowsky Stúdió (1114 Budapest, Bartók Béla út 33.).
Az eseményen való részvétel ingyenes!

 

Oldalak