Reménység kitűző

2019-ben a PSAT megalapította a Reménység kitűző különdíjat, amely az Országos Tudományos Diákköri Konferencián nyújtott kimagasló teljesítmény elismerését hivatott szolgálni.

Hír időpontja

2019. március 5. kedd, 20:45

A PSAT már 2005-től kezdődően az Országos Tudományos Diákköri Konferencia mind a 16 szekciójában egy-egy speciális különdíjat ajánlott fel az adott tudományterületen az OTDK-n legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó, legértékesebb vagy legreménytelibb eredményt elérő versenyzőnek.

2019-től, a XXXIV. OTDK-tól kezdve e különdíj a korábbi tárgyjutalommal ellentétben minden szekcióban a Reménység kitűző lesz, amelyet az adott szekció Főzsűrije a PSAT delegáltjával egyetértésben ítél oda azoknak a fiatal kutatóknak, akik a saját tudományterületükön az OTDK keretein belül bemutatott kutatási eredményeik alapján kiemelkedőnek bizonyultak.

A 15 mm átmérőjű, valódi smaragddal ékesített, 925 ezrelékes finomságú ezüst kitűző a reménység szimbóluma. A kitűzőn olvasható felirat a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága egyesület nevének rövidítése. A rajzolat az aranyérmesek társaságának a jelképe, amely a kapcsolati hálót szimbolizálja a társaság tagjai között. A zöld smaragd a tehetség kibontakozásának üzenete.
A kitűző tervezője: Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke, kivitelezője: Galgóczi Tamás ötvös művész.