Mindenhavi tudomány

A PSAT a TDK-ért közhasznú Alapítvánnyal kötött együttműködése alapján ellindította "Mindenhavi tudomány" című online programsorozatát.

Az első eseményre ma kora délután került sor, míg a következő kettőt januárban és februárban tartjuk majd, részletek a Facebook oldalunkon, és hamarosan a honlapon is.

Hír időpontja

2020. december 17. csütörtök, 15:00

Ma 14.00 órától Szives Márton Gábor Pro Arte Aranyérmes társunk, (2015) ütőhangszeres művész és tanár  tartott "beavató koncertet" Samodai  Bence trombitaművésszel közösen. Az esemény során bepillanthattunk kicsit az online koncertezés a kulisszái mögé is. A mellett, hogy a zenész duó megszólaltatta a darabot, Szives Márton szakavatott és személyes elemektől sem mentes szöveges átvezetései hozzásegítették a közönséget a kortárs zenemű megértésében, értelmezéséhez, olykor még az interpretációval kapcsolatos szerzői instrukciókat is feltárva előttünk.  

Köszönjük a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórának a helyszín és a technika biztosítását!

 
 
A Mindenhavi tudomány c. sorozat eseményei a TDK-ért Közhasznú Alapítvány Magyar Nemzeti Bankkal kötött 227798 -1/2020 azonosítójú támogatási szerződésének alapján lebonyolított projekt keretében valósulnak meg.