Mindenhavi tudomány

A PSAT a TDK-ért közhasznú Alapítvánnyal kötött együttműködése alapján ellindította "Mindenhavi tudomány" című online programsorozatát.

Az első eseményre ma kora délután került sor, míg a következő kettőt januárban és februárban tartjuk majd, részletek a Facebook oldalunkon, és hamarosan a honlapon is.

Ma 14.00 órától Szives Márton Gábor Pro Arte Aranyérmes társunk, (2015) ütőhangszeres művész és tanár  tartott "beavató koncertet" Samodai  Bence trombitaművésszel közösen. Az esemény során bepillanthattunk kicsit az online koncertezés a kulisszái mögé is. A mellett, hogy a zenész duó megszólaltatta a darabot, Szives Márton szakavatott és személyes elemektől sem mentes szöveges átvezetései hozzásegítették a közönséget a kortárs zenemű megértésében, értelmezéséhez, olykor még az interpretációval kapcsolatos szerzői instrukciókat is feltárva előttünk.  

Köszönjük a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórának a helyszín és a technika biztosítását!

 
 
A Mindenhavi tudomány c. sorozat eseményei a TDK-ért Közhasznú Alapítvány Magyar Nemzeti Bankkal kötött 227798 -1/2020 azonosítójú támogatási szerződésének alapján lebonyolított projekt keretében valósulnak meg.

Hír időpontja

2020. december 17. csütörtök, 15:00