Éves beszámoló elfogadása

Kedves Egyesületi Tagok!
 
Rövid időn belül esedékes a PSAT 2019. évi pénzügyi beszámolójának benyújtása, amelynek elfogadására a veszélyhelyzet ideje alatt speciális szabályok vonatkoznak.

 

Hír időpontja

2020. május 7. csütörtök, 19:00
Egyesületünk alapszabálya értelmében az éves beszámolót a közgyűlésnek kell elfogadnia, a közgyűlés lebonyolítása viszont a jelenlegi járványügyi helyzet miatt meglehetősen nehézkes lenne. Az egyesületek veszélyhelyzet idején való működését is szabályozó, 102/2020. (IV.10.) sz. kormányrendelet 5. §-a lehetővé teszi a beszámoló elfogadását elnökségi ülés keretében, a felügyelőbizottság előzetes jóváhagyása után. Ugyanakkor az 5. § (4) bekezdése értelmében erre csak akkor kerülhet sor, "ha a (...) tagok a döntés meghozatalát megelőző írásbeli véleményükben legalább a szavazatok 51%-át elérő mértékben a határozati javaslattal szemben nem tiltakoznak".
 
A fentiekre tekintettel kérjük az egyesületi tagokat, hogy akinek a mellékelt (bejelentkezve letölthető) beszámoló elfogadása ellen kifogása van, azt 2020. május 21. 8:00 óráig jelezzepsat.arany@gmail.com címen. Az elnökségi ülést - a felügyelőbizottsági tagok meghívásával - 2020. május 21-én 17:00 órakor tervezzük megtartani elektronikus értekezlet formájában. 
Az említett kormányrendelet 5. § (7) bekezdése rendelkezik arról, hogy a szóban forgó döntést "a veszélyhelyzet megszűnését követő legfeljebb 90. napra összehívandó rendkívüli döntéshozó szervi ülés napirendjére kell tűzni". Ez azt jelenti, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napon belül mindenképpen közgyűlést fogunk tartani, ami elvben megváltoztathatja vagy hatályon kívül helyezheti a beszámoló elfogadásáról szóló elnökségi döntést.
 
Együttműködéseteket megköszönve, ezúton is kívánunk mindenkinek jó egészséget!
 
Üdvözlettel:
a PSAT elnöksége és titkára

 

 

A védett fájlok letöltéséhez kérjük jelentkezzen be.