Mindenhavi tudomány 3. rész: Jedlovszky-Hajdú Angéla

Esemény időpontja

2021. február 1. hétfő, 16:00

 

Mindenhavi tudomány című, decemberben indult online programsorozatunk harmadik, záró eseményét 2021 február 1-jén délután 16 órától tartjuk. Az érdeklődőket elnökünk, Jedlovszky-Hajdú Angéla kalauzolja el a laborba, ahol nem csupán munkakörnyezetével ismertet meg bennünket, hanem kutatásairól és pályájáról is beszél majd. A Zoom platformján zajló beszélgetésre szeretettel várjuk a természettudományok iránt érdeklődő középiskolásokat és minden kedves érdeklődőt. 

 

Jedlovszky-Hajdú Angéla klinikai kémikus, aki jelenleg biofizikát és kolloidikát oktat, emellett pedig nanotechnológiával foglalkozik kutatásai során. Pro Scientia Aranyérmét 2007-ben kapta. Lassan 10 éve dolgozik a Semmelweis Egyetemen, de előtte eltöltött egy évet Dublinban, és Szegeden szerezte doktori fokozatát. Korábbi kutatásai során a mágneses nanorészecskéket és ezek orvosi (terápiás és diagnosztikai) alkalmazhatóságait vizsgálta, azonban a Semmelweis Egyetemre kerülve immár olyan szervezetbarát szöveti struktúrák kialakításával foglalkozik, amelyek szövetpótlásra, sebfedésre, vagy akár hasi sérvhálóként is alkalmazhatók. De hogy jön ide a nanotechnológia? Hogyan zajlik egy nap a laborban? Milyen műszereket használnak a kutatás során? Ebbe tekinthetünk be február elsején 16:00 órától. Egy virtuális sétát tehetünk közösen a laborban, megnézzük a nanotechnológiai berendezéseket és bármilyen kérdésre választ kaphattok (ami kapcsolódik a kutatáshoz, karrierhez, nanorészecskékhez, orvosi alkalmazásához stb.).
 
Facebook-eseményként az alábbi linken található, ott is közzétesszük a csatlakozási linket: https://www.facebook.com/events/130919278658323/
 
Az esemény a TDK-ért Közhasznú Alapítvány Magyar Nemzeti Bankkal kötött 227798 -1/2020 azonosítójú támogatási szerződésének alapján lebonyolított projekt keretében valósul meg.