Mindenhavi tudomány 2. rész: Homolya Dániel

Esemény időpontja

2021. január 13. szerda, 16:00

 

Mindenhavi tudomány című, decemberben indult online programsorozatunk következő eseményére január 13-án kerül sor. Ez alkalommal Homolya Dániel mutatja be pályáját és azt, mennyire sokrétű lehetőségek rejlenek a közgazdaságtudományi diploma mögött. A Zoom platformján zajló beszélgetésre szeretettel várjuk a gazdasági területek iránt érdeklődő középiskolásokat. 

Homolya Dániel: pénzügyi közgazdász, kockázatkezelő. Korábbi tanácsadói, jegybanki elemzői és kereskedelmi banki kockázatkezelői tevékenysége után immáron több mint 5 éve a nem pénzügyi vállalati szektorban dolgozik nemzetközi vállaltcsoportoknál globális kompetenciával bíró, vezető kockázatkezelőként.
Munkája mellett a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett PhD fokozatot a működési kockázat mérése és kezelése témában. 2005-ben kapott Pro Scientia Aranyérmet a közgazdaságtudomány területén folytatott kutatási munkájáért, OTDK eredményeiért. Eddigi pályája lehetőséget biztosított sokrétű tapasztalatra: míg a Magyar Nemzeti Bankban széleskörű rálátása nyílt a gazdasági folyamatokra a közszolgátban tevékenykedve, addig az üzleti szférában megismerhette a piaci mikrojelenségeket és a globális gazdasági folyamatokat.
Főállású munkája mellett a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa, a Global Association of Risk Professionals kockázatkezelő szervezet magyarországi szervezetének alapítója és társvezetője, továbbá a Végzett Széchenyi Szakkollégisták Társaságának elnöke. Házas, két gyermek édesapja, szabadidejében borászattal foglalkozik. 
 
Facebook-eseményként az alábbi linken található, ott is közzétesszük a csatlakozási linket: https://www.facebook.com/events/370871224010339
 
Az esemény a TDK-ért Közhasznú Alapítvány Magyar Nemzeti Bankkal kötött 227798 -1/2020 azonosítójú támogatási szerződésének alapján lebonyolított projekt keretében valósult meg.