Készülj FEL! előadás és workshop

Esemény időpontja

2016. január 23. szombat, 10:00

„FEL! a Pro Scientia Aranyérmesekkel – Tudománnyal a FELelős társadalomért” c. pályázat keretében tudományos ismeretterjesztő programokat szervezünk, amelyek a fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalását segítik elő. Programsorozatunk következő állomása a Készülj FEL! címet viselő előadás és egész napos workshop. Mind az előadást, mind pedig az azt követő workshopot Dr. Szabó Éva pszichológus, habilitált egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének vezetője, a Szociál- és fejlődéspszichológiai Tanszék megbízott tanszékvezetője tartja Szegeden, 2016. január 23-án 10.00 órai kezdettel. A program helyszíne: SZTE BTK Pszichológiai Intézet, Várkonyi terem (6722 Szeged, Egyetem u. 2.)

Az előadás célja a felelősség fogalmával foglalkozó kutatások bemutatása, kitérve a felelősséghárítás és a túlzott felelősségvállalás problémáira is. A workshopon a hallgatók játékos formában foglalkozhatnak társadalmi és globális problémákkal. Sor kerül az előítélet, a sztereotípiák és a destruktív versengés hatásának demonstrálására, valamint a vitakészség és a problémamegoldó gondolkodás csoportos fejlesztésére. A workshop várhatóan 17.00-18.00 órakor ér véget.

A program résztvevőinek maximális létszáma 25 főJelentkezni legkésőbb 2015. január 15-ig lehet az alábbi címre küldendő e-mailben: tudommar@gmail.com. A tárgy rovatban kérjük feltüntetni: „WS Szeged”

A 25 fős létszámkorlát átlépése után jelentkezők várólistára kerülnek. Őket csak akkor tudjuk fogadni, ha a korábban jelentkezők közül valaki lemondja a részvételt. A jelentkezések elfogadásáról vagy a várólistára kerülésről a jelentkezéseket követően küldünk értesítést. Lemondásra január 20-ig van lehetőség.

A program résztvevőinek ebédet és  - tömegközlekedés igénybe vétele esetén (a PSAT nevére kiállított számla ellenében) - utazási költségtérítést tudunk biztosítani.

A projekt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett a „Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programok támogatása” címmel kiírt pályázatának (NTP-FTH-M-15-0002) támogatásával valósul meg.