Felhívás tagdíjtartozások rendezésére

Kedves Egyesületi Tagok! A 2017. november 20-án tartott közgyűlési döntésnek megfelelően felhívjuk a PSAT tagjainak figyelmét, hogy az elnökség megkezdi az Alapszabály tagság felmondására vonatkozó rendelkezéseinek érvényesítését. Kérjük ezért, hogy minden a társaságba valaha belépett tag ellenőrizze a honlapra bejelentkezve elérhető személyes adatlapján, van-e tagdíjtartozása és amennyiben igen, szíveskedjék rendezni azt!

Hír időpontja

2017. november 22. szerda, 09:00

A honlapra bejelentkezni a nekünk megadott e-mail címmel (vagy az éremszerzéskor használt névvel) lehet, aki pedig elfelejtette jelszavát, az új jelszó igénylése fülre kattintson. Szívesen válaszolunk a felmerülő kérdésekre e-mail-ben is (psat.arany@gmail.com), különösen, ha valakinek megváltozott az e-mail címe és adatait nem frissítette. A tagdíjról számlát állítunk ki, ha ezzel kapcsolatban bármi kérés merül fel, mindenképpen vegyétek fel velünk a kapcsolatot a befizetés előtt!  A tagdíjat legegyszerűbben átutalással tudjátok rendezni (számlaszámunk: CIB Bank Zrt. 11100104-18084582-36000001); kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni, hogy mely évekre szóló tagdíjról van szó.

A PSAT működéséhez elengedhetetlen legalább az a minimális tagi aktivitás, ami a tagdíjak (jelenleg 3000 Ft/év) befizetéséből megnyilvánul. Ezt a tag kötelességeként az alapszabályunk is előírja, és a legutóbbi közgyűlés (2017.11. 20.) elfogadta, hogy az elnökség kezdje meg a tartozásukat nem rendező tagok tagsági jogviszonyának felmondásával kapcsolatos eljárást, amennyiben a tag tartozása a 10.000 Ft-ot meghaladta.

Örülnénk azonban, ha nem kerülne sor a felmondásokra és a jelenleg inaktív tagok újra felvennék a kapcsolatot velünk és egyesületünk tagjai maradnának, hiszen az utóbbi időben számos sikeres projektet valósítottunk meg, amelyben régi és új érmesek közösen vettek részt, és konferenciáink is mindig maradandó élményt nyújtanak a résztvevőknek!

Ízelítőül szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a legutóbbi PSAK-ról készült rövidfilmet: https://youtu.be/JCxlHajlLK0

(Amennyiben valaki mindezek ellenére sem kíván a továbbiakban a PSAT tagja lenni, kérjünk, kilépési szándékát jelezze nekünk, hiszen az egyesületi tagság a tag részéről a kilépésre vonatkozó nyilatkozattal bármikor megszüntethető.)

A fenti eljárás csupán az egyesület működtetése érdekében szükséges lépés, ám minden Pro Scientia és Pro Arte Aranyérmes természetesen egyesületi tagságtól függetlenül is aranyérmes társunk, akit továbbra is szívesen látunk rendezvényeinken, valamint a honlapon használt aranyérmes adatlapján keresztül benne maradhat az aranyérmesek kapcsolati hálójában is.

 

Részlet a PSAT Alapszabályából:

"II. 2.2. A tag tagsági jogviszonyát az Egyesület képviselőjéhez intézett írásbeli nyilatkozattal bármikor, indokolás nélkül megszüntetheti.

2.3 A tagsági jogviszony felmondása
(1) Ha a tag nem felel meg az Alapszabály II. 3.2. pontjában meghatározott feltételeknek, az Egyesület a tagsági jogviszonyt harmincnapos határidővel írásban felmondhatja.

(...)

3.2. A rendes tag kötelezettségei:

a)   Az Egyesület tagja köteles az alapszabályban meghatározott tagi kötelezettségek teljesítésére.
b)   Az Egyesület tagja nem veszélyeztetheti az Egyesület céljának megvalósítását és az Egyesület tevékenységét.
c)   a meghatározott tagdíj rendszeres megfizetése, legkésőbb a tárgyév december 31. napjáig. A belépő tag függetlenül a tagsági jogviszonya létrejöttének idejétől, a teljes éves tagdíj megfizetésére köteles. A tagdíj lerovása vagy banki átutalással, vagy az egyesület pénztárába történő befizetéssel történik."