A Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület

Bemutatkozás

A Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület a Pro Scientia Aranyérem és a Pro Arte Aranyérem tulajdonosait  tömöríti. Az OTDT által alapított Pro Scientia Aranyérmet 1989 óta kétévente 45-50 magyar fiatal kutató és művész kapja meg, akik egyetemi pályafutásuk során tudományos vagy művészeti munkájukkal (elsősorban az OTDK és OMDK konferenciákon) kiemelkedőt alkottak. Jelenleg 661-en rendelkeznek éremmel. A 2015. évi aranyérmeket november 19-én adták át.

A PSAT egyesületi formában, önálló jogi személyként működő civil szervezet, amelynek fő célja az, hogy elősegítse az aranyérmesek és más fiatal magyar tudósok szakmai kibontakozását. Az egyesület fő tevékenysége a két évente megrendezendő Konferencia megszervezése, ahol az aranyérmesek tartanak előadásokat - jellemzően olyan témákban, amelyek más tudományágak művelői számára is érdekes lehetnek. A konferenciák előadói csak érmesek lehetnek, azonban az előadások látogatása bármely érdeklődő számára nyitva áll.

 

Egyesületünk az utóbbi években különböző pályázatok keretei között megvalósított számos további rendezvénnyel szolgálta a tudományos ismeretterjesztést és a tehetséges fiatalok, fiatal felnőttek tudomány iránti érdeklődésének felkeltését, a tudományról való felelős gondolkodás elmélyítését. 

Az egyesülethez csatlakozni kívánó Aranyérmesek szándékukat az alábbi belépési kérelem kitöltésével és aláírásával juttassák el a PSAT címére, vagy az idei kitüntetettek hozzák azt magukkal 2015. november 19-én! A belépési kérelem kitöltésére a PSAT rendezvényeinek alkalmával is lehetőség van.

Letölthető fájlok