A Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület

Bemutatkozás

A Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület a Pro Scientia Aranyérem és a Pro Arte Aranyérem tulajdonosait  tömöríti. Az OTDT által alapított Pro Scientia Aranyérmet 1989 óta kétévente 45-50 magyar fiatal kutató és művész kapja meg, akik egyetemi pályafutásuk során tudományos vagy művészeti munkájukkal (elsősorban az OTDK és OMDK konferenciákon) kiemelkedőt alkottak. Jelenleg 661-en rendelkeznek éremmel. A 2017. évi aranyérmeket november 20-án fogják átadni a Magyar Tudományos Akadémia székházában.

A PSAT egyesületi formában, önálló jogi személyként működő civil szervezet, amelynek fő célja az, hogy elősegítse az aranyérmesek és más fiatal magyar tudósok szakmai kibontakozását. Az egyesület fő tevékenysége a két évente megrendezendő konferencia megszervezése, ahol az aranyérmesek tartanak előadásokat - jellemzően olyan témákban, amelyek más tudományágak művelői számára is érdekes lehetnek, az előadásokból pedig kötet készül. A konferenciák előadói csak érmesek lehetnek, azonban az előadások látogatása bármely érdeklődő számára nyitva áll.

Egyesületünk az utóbbi években különböző pályázatok keretei között megvalósított számos további rendezvénnyel szolgálta a tudományos ismeretterjesztést és a tehetséges fiatalok, fiatal felnőttek tudomány iránti érdeklődésének felkeltését, a tudományról való felelős gondolkodás elmélyítését.

 

Egyesületi tagság

Az egyesülethez csatlakozni kívánó Aranyérmesek szándékukat az alább letölthető belépési kérelem kitöltésével és aláírásával juttassák el a PSAT címére, vagy az idei kitüntetettek hozzák azt magukkal 2017. november 20-án! A belépési kérelem kitöltésére rendszerint a PSAT rendezvényeinek alkalmával is lehetőség van.

A már egyesületi tag érmes társainktól kérjük, hogy értesítsenek bennünket arról, ha címük, e-mail címük megváltozott (itt a honlapon belépve az adatok frissítésével, vagy akár e-mailben)! A tagsági jogviszony az Alapszabály szerint szüntethető meg (pl. a tag kilépésével, az erre vonatkozó nyilatkozatnak az elnökséghez való eljuttatásával), ám automatikusan nem szűnik meg; akkor sem, ha valaki nem tartja a kapcsolatot a PSAT-tal, vagy nem fizeti az előírt tagdíjat. Ilyenkor azonban az egyesület felmondhatja a tag tagsági jogviszonyát. (Alapszabály II. rész - Tagsági viszony keletkezése és megszűnése)

Nézd meg a kisfilmet, hogy lásd, PSAT-osnak lenni jó! :)

 

Letölthető fájlok