Hírek

2020. május 7. csütörtök, 19:00
 
Kedves Egyesületi Tagok!
 
Rövid időn belül esedékes a PSAT 2019. évi pénzügyi beszámolójának benyújtása, amelynek elfogadására a veszélyhelyzet ideje alatt speciális szabályok vonatkoznak.

 

2019. november 11. hétfő, 15:45

Ahogyan azt korábban hírül adtuk, 2019. október 31-én, az idei Pro Scientia Aranyérmek átadóját követően délutánra 30 éves jubileumi alumni-talákozót hirdettünk, amelyre külön is meghívtuk az 1989-ben kitüntetetteket, és természetesen az idei érmesek mellett minden aranyérmes  társunkat is invitáltuk. A köszöntőket követően két 1989-es aranyérmes (ma már mindketen az MTA doktorai), Dinnyés András és Vinkó József igazán érdekfeszítő előadásait hallgattuk meg, amelyek a mély tudományosságon kívül a humort sem nélkülözték. Ezt követően néhány szót meséltek magukról azok az aranyérmesek, akik a legelső kitüntetettek voltak, majd a PSAT közgyűlését követően a 2019-es "friss érmesek" is bemutatkoztak. Az estét állófogadás zárta, amelynek során folytatódott a kötetlen társalgás.

Megkértünk néhány résztvevőt, hogy osszák meg velünk élményeiket.

2019. május 20. hétfő, 10:15

A PSAT 2019-ben alapította a Reménység kitűző különdíjat, amely az Országos Tudományos Diákköri Konferencián nyújtott kimagasló teljesítmény elismerését hivatott szolgálni, a XXXIV. OTDK-tól kezdve nem tárgyjutalom, hanem e kitűző lett a PSAT különdíja.

 

2019. március 5. kedd, 20:45

2019-ben a PSAT megalapította a Reménység kitűző különdíjat, amely az Országos Tudományos Diákköri Konferencián nyújtott kimagasló teljesítmény elismerését hivatott szolgálni.

2019. március 5. kedd, 20:00

Örömmel adjuk hírül, hogy elkészült a Pro Scientia Aranyérmesek XIV. Konferenciájának anyagából szerkesztett tanulmánykötet. A szerzőket külön is értesítjük a könyv szerzői példányainak átvételéről, de a kötet a honlapra bejelentkezett felhasználóként a képre kattintva is olvasható.

2019. február 12. kedd, 15:00
 

Egyesületünk aggodalommal figyeli az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia között folyó tárgyalásokat. A Professzorok Batthyányi Köre és a Lendület-pályázat kutatói által megfogalmazottakkal egyetértésben arra kérjük az érintett intézményeket és azok vezetőit, hogy mihamarabb orvosolják a jelenlegi bizonytalanságot, mert ahogyan a Professzorok Batthyányi Köre is fogalmazott, „a hosszabb (évtizedes) távlatban tervezhető életpályamodell nélkül a kutatói pálya vonzerejének vészes csökkenése várható”. Ez pedig közvetlenül érinti a magyar tudomány színvonalát, nemzetközi versenyképességét, valamint nemzetgazdasági hasznosságát is. A most kezdeményezett változtatások nem csupán a tehetséges fiatalok kutatóvá válását nehezítik meg, de a kutatói szférában dolgozókat is ellehetetlenítik, a kutatói pálya elhagyására kényszeríthetik. Bízunk abban, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia érdekei megfelelően átgondolt átalakításokkal közösen is érvényesíthetők lesznek, s mindez Magyarország, a magyar tudomány és nem utolsó sorban a magyar tudomány színvonalát fenntartó kutatói közösség javát szolgálja majd.

2018. szeptember 3. hétfő, 21:00

A Pro Scientia Aranyérmesek Konferenciáját a főszervező javaslatára idén először jótékonykodással kötöttük össze, amelyből az elnökség hagyományt kíván teremteni.

2018. augusztus 27. hétfő, 21:00
 

A korábbi figyelmeztetéseknek és felhívásoknak megfelelően a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület 4./2018. augusztus 23-i közgyűlési határozata értelmében 146 fő tagsági jogviszonya szűnik meg felmondással 2018. szeptember 23-án.

2018. július 17. kedd, 15:15

Kellemetlen kötelességünknek eleget téve ma közel 200 figyelmeztető levelet küldtünk ki azoknak a tagtársainknak, akiknek jelentős tagdíj-elmaradásuk halmozódott fel.

2018. január 25. csütörtök, 18:45

Kedves Aranyérmesek! Örömmel értesítünk mindenkit, hogy megkezdődött a regisztráció az idei, immár XIV. Pro Scientia Aranyérmesek Konferenciájára!

A jelentkezés részleteiről itt lehet tájékozódni, illetve ugyanitt, a honlap felületén keresztül kell regisztrálni a konferenciára és feltölteni az absztraktokat.

Oldalak