Események

 

Korábbi sikeres élő könyvtárunk mintájára, amelyet a FEL! projektünk keretében valósítottunk meg, ismét "Lapozz fel!" eseményt szervezünk Budapesten, ezúttal a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak szóló pályaorientációs programként. Az élő könyvtár időpontja 2020. febuár 1. (szombat), látogatható 10.00-13.00 óráig folyamatosan, helyszíne a Zipernowsky Stúdió (1114 Budapest, Bartók Béla út 33.).
Az eseményen való részvétel ingyenes!

A programra  az alábbi linken lehet regisztrálni: https://forms.gle/YHeGL1GneSisVEPaA
Regisztrálj még ma és vendégünk vagy egy szelet pizzára is!

Nagyobb diákcsoportok érkezése esetén kérjük a pedagógusokat, e-mailben előzetesen jelezzenek nekünk a lapozzfel@psat.hu e-mail címen, hogy a gördülékeny lebonyolítást biztosítani tudjuk!

2019. október 31-én, az idei kitüntetések átadásának napján, délután 15:00 órától a PSAT aranyérmes alumni találkozót szervez Budapesten, helyszín az MTA Kisterme (1051 Budapest, Széchenyi tér 9.).  A jubileumi összejövetel terve az OTDT tavaly őszi Tehetséghíd a jövőbe című országos TDK-fórumán született meg, amelynek alkalmával számos aranyérmes találkozott össze. 

30 évvel ezelőtt adták át az első Pro Scientia Aranyérmeket, ezért a találkozóra természetesen szeretnénk meghívni minden 1989-ben kitüntetett érmestársat. Bízunk benne, hogy sok-sok régi aranyérmest látunk majd viszont (bármely évből), és a PSAT szellemiségéhez igazodva a rendezvényre várjuk majd az idei, friss érmeseket is. A program regisztrációköteles, kérjük az aranyérmeseket hogy az itt található űrlapon küldjék be jelentkezésüket!

A találkozó során 2 rövid előadás hangzik el a legrégebbi érmesektől, amelyet a tervek szerint kötetlen beszélgetés, és szerény állófogadás követ. A PSAT soron következő közgyűlését is e rendezvény helyszínén tartjuk.

A tervezett program a következő:

15.00 Köszöntők
15:10 Előadások 1989-ben kitüntetett aranyérmesektől:

15:10 -15:30 Dinnyés András: Genetikailag újraprogramozott őssejtek a regenerációs orvoslásban
15:30 -15:50 Vinkó József: Csillagok útján
 
15:50 -16.30 kérdések, beszélgetés

16:30 A PSAT rendes közgyűlése (az elhalasztott közgyűlés időpontja)
18:00 Állófogadás (Krúdy-terem)

Kérünk mindenkit, hogy adjátok tovább a hírt, mindazokat pedig, akik 1989-ben kapták meg a Pro Scientia Aranyérmet, hogy legyenek szívesek a kapcsolatfelvétel érdekében megküldeni nekünk e-mail címüket, ahová a meghívót elküldhetjük nekik, különösen ha nem rendelkeznek személyes adatlappal a honlapon, vagy nagyon régen frissítették azt! Minden olyan érmestárs jelentkezésének is örülünk, akik abban tudnak segíteni, hogy egy-egy régi érmest hol, hogyan érhetünk el.

Köszönjük előre is a segítséget, a hírt folyamatosan frissítjük a részletekkel!

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Az alapszabályunk értelmében a rendes közgyűlés időpontja minden páratlan naptári évben azonos a Pro Scientia Aranyérmek kiosztásának időpontjával. Ennek értelmében 2019. október 31. napjára összehívom a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület Közgyűlését.

A közgyűlés helyszíne: a Magyar Tudományos Akadémia Kisterme (1051, Budapest, Széchenyi István tér 9.)

Tisztelt Egyesületi Tagok!

A 2018. évi beszámoló elfogadásáról a Közgyűlésnek kell döntenie, ezért 2019. május 20. napjára összehívom a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület Közgyűlését.
A közgyűlés helyszíne: 1021 Budapest, Zuhatag sor 3.

Az idén 14. alkalommal rendeztük meg a Pro Scientia Aranyérmesek Konferenciáját, amelynek ezúttal a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adott otthont Auer Ádám főszervező vezényletével.

Az Alapszabályunk értelmében a rendes közgyűlés időpontja minden páros naptári évben azonos a Pro Scientia Aranyérmesek Konferenciájának időpontjával, ezért a közgyűlést a konferencia programjába is beépítettük. Alább olvasható a hivatalos közgyűlési meghívó.

A Pro Scientia Aranyérmesek XIV. Konferenciáját 2018. augusztus 23-25. között rendezzük Budapesten. Házigazdánk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz, a konferencia főszervezője Auer Ádám.

A konferencia részletes programja:

(Az előadások hossza minden szekcióban 20 perc + 5 perc kérdések megválaszolására. Kérjük az előadókat, hogy a technikai előkészítés miatt - diasor felmásolása a számítógépre, stb. - a szekciójuk kezdése előtt 10-15 perccel érkezzenek a terembe!)

Az előadásokra hallgatóságként szívesen látunk minden érdeklődőt, különös tekintettel az egyetemistákra, diákkörösökre. A szekcióüléseken az előadások látogatásához regisztrációra nincs szükség. A konferencia többi programja csak a regisztrált résztvevők számára áll nyitva.

A konferencia teljes programfüzete letölthető innen>>

Tisztelt Egyesületi Tagok!

A 2017. évi beszámoló elfogadásáról a Közgyűlésnek kell döntenie, ezért 2018. május 16. napján 15.00 órára összehívom a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület Közgyűlését.
A közgyűlés helyszíne 1132 Budapest, Váci út 34.

 

A 2017. évi Pro Scientia és Pro Arte Aranyérmeket 2017. november 20-án adják át az OTDT kitüntetésátadó ünnepi ülésén.

Oldalak